Pensada per satisfer les espectatives dels més exigents.

Perquè gaudiu del vostre esport amb totes les garanties d'una organització professional.

Presentació


Hores corrent, hores d’entrenament, de patiment, d’alegries i sensacions. Omplir-te la boca parlant dels corriols que tens al costat de casa, de les roques escarpades i de les pendents aclaparadores. Gaudir cada dia encara que et coneguis com estan col·locades les pedres.... quins sentiments ens venen al cap al pensar en aquest territori... passió, esforç, bellesa, tranquil·litat, paradís.

Un dia, una conversa distesa, parlant dels nostres projectes, idees i il·lusions i apareix la creació d’aquest monstre al voltant d’una terra que tan pròpia la sentim. Primer semblava un simple joc, una idea llunyana que potser mai es faria realitat. Alts i baixos hem tingut a l’hora de tirar-ho endavant, però cada vegada que hi pensàvem, fèiem un petit pas fins que hem agafat la força suficient per a decidir tirar-nos de cap i més, si podíem desenvolupar una tasca solidària com la que ens hem encomanat, donar a conèixer el trastorn de la personalitat, que tan paral·lelisme té amb una Ultra: la lluita, el sofriment, els alts i baixos, les ganes d’abandonar, però sobretot, la persistència.

Quan corríem pel recorregut escollit, se’ns posaven els pèls de punta només de pensar que ensenyaríem aquest paisatge tan meravellós. Volíem realment que fos una realitat, i seguim volent mostrar tots aquests racons i indrets de la Noguera que tan especials són per nosaltres.

Pujar, pulsacions a mil, baixar, sensacions d’emoció, crestejar, sentir l’aventura ben endins, entrar als pobles i gaudir de la festa que no us deixarà indiferents.... tot això és el que esperem que us trobeu en la nostra Trail.

Gràcies a pobles i institucions que ho esteu fent possible, això és la revolució de les nostres terres!

Cursa


PROGRAMA

PROGRAMACIÓ DE LA MTDL

Divendres 16 d'Abril 2021
Es realitzarà la MTDL, sempre que la situació sanitària per Covid19 ho permeti, amb l’autorització prèvia del Procicat i del Servei Català de Trànsit, si s’escau.
 • Al Monestir de les Avellanes
 • NO HI HAURÀ Recollida de Dorsals, ja que farem test antigens dissabte abans de la sortida i no donarem cap dorsal fins comprovar que el resultat sigui negatiu. Si fos positiu no es donarà dorsal.
 • VIRTUAL
 • Durant la setmana ficarem el breafing al you tube, passarem enllaç per mail.
 • 21:00 Brefing MTDL per una plataforma virtual que ja passarem enllaç per als inscrits, per preguntar i resoldre tots els dubtes.
 • 21:30 PASTA PARTY VIRTUAL a casa vostra!! Jejeje.
Dissabte 17 d’Abril de 2021
 • Al Monestir de les Avellanes
 • Sempre pot haver modificació d'última hora de la sortida degut a la situació sanitaria.
 • Sempre horari de test, sortida, etc es si hi ha 200 persones inscrites si som menys variarà horari. Última setmana o detallarem be.
 • Arribada al parquing, abans control de temperatura i un pack anti covid-19 (mascareta i alguna sorpresa més als inscrits). Tota persona que vingui: sigui voluntari, corredor o acompanyant. Control temperatura i test antígens (acompanyats pagan 5€)
 • Test d'antígens a TOTS el participants, es farà amb 4 grups de 50 si som 200 corredors. 1e a les 6:00, 2n a les 6:15, 3r a les 6:30 i 4t 6:45
 • Estareu esperant assentats amb distància de dos metres entre corredors, mentres esperem els 15' per saber el resultat es farà el control de material en la zona de test.
 • Si el test dona negatiu se us ficarà una polsera que acredita ser negatiu, anireu a buscar els dorsales MTDL. És obligatorio enseñar el DNI i carnet federatiu, entrega el certificat d'autoresponsabilitat i el plec de descarrega per mail.
 • Si el test surt positiu, s'ens partirà l'animà en dos però no us podrem deixar córrer, NO us donarem ni polsera, ni dorsals, si que retornarem els diners integres o si voleu deixa'ns els 5€ solidaris.
 • Sortida de la MTDL. Si som 100 inscrits a les 7:45 i 8:00, si som 150 inscrit a les 7:30, 7:45 i 8:00, si som 200 inscrits: 7:15, 7:30, 7:45 i 8:00 En grups de 50 i serà de 4 persones cada 10". Ordre serà de no tant ràpids als més ràpids.
 • 12:00 Previsió d’arribada del primer corredor de la MTDL
 • 12:05 Entrega de trofeus de la MTDL. ES farà just arribar els primers tres classificats, en el cas de les dones si hi ha bastant de temps de diferencia entre ells es farà un a un al arribar.
 • 13:00 Dinar pels corredor mentre vagin arribar, recomanem endur-se el menjar però podreu si voleu menjar als jardins i marxar. Només podran accedir a la zona de menjar el grup bombolla familiar. Aquest també es tindran que fer el test d'antígens si volem menjar. Es recomana que no vinguin acompanyants per no massificar la zona.
 • 17:00 Tancament de la MTDL. (el que sortiu a les 7:15 tenim també fins les 17:00 així teniu 45' per si acas.

REGLAMENT

1. MTDL

Tindrà inici dissabte 17 d’Abril 2021

Sortida de la MTDL. Si som 100 inscrits a les 7:45 i 8:00, si som 150 inscrit a les 7:30, 7:45 i 8:00, si som 200 inscrits: 7:15, 7:30, 7:45 i 8:00 En grups de 50 i serà de 4 persones cada 10". Ordre serà de no tant ràpids als més ràpids.

La Marató dona 2 punts I-Tra. La persona te la responsabilitat de d'assumir què està preparat per a superar l’exigent recorregut, sense distinció de categoria, edat, sexe o nació, que accepti i respecti tant la distància com el present reglament. L’edat mínima per poder participar són 18 anys.
La distàncies són 41km i 2000+.

Cursa de semi auto suficiencia!!. Nomès hi haurà tres avituallaments (km 9,8, km 19, km 28 i un quart nomes d'aigua si hi ha previsió de calor al km 35) El km 35 seran un control de tall a les 15:00 ja no es deixarà seguir a ningú més.

Surt del claustre del Monestir de les Avellanes(aquest any potser des de fora per respecta distàncies). Es tindrà que seguir en tot moment el circuït marcat, no seguir-lo pot portar sanció de temps o desqualificació.

No respectar l'entorn, ja sigui llançat brossa pel circuït o similar pot portar a la desqualificació

Si algun corredor es avituallat per gent externa a la cursa ho tindrá que fer dins l'espai de l'avituallament marcats fora d'aquest espai pot haver desqualificació. El circuït disposarà de voluntaris en les interseccions i punts conflictius. Hi haurà controls de pas i avituallaments en diferents punts de la cursa. Atenció en aquells punts que es creua la carretera. Hi haurà voluntaris i policia però us recordem que vosaltres no teniu prioritat

2. COVID-19

Seguirem el protocol COVID-19, més mesures que nosaltres creïem convenient, més les que últims dies ens marqui el departament de Salut de la Generalitat.

Nomes arribar al parquing se us farà un control de temperatura i un pack anti covid-19 (mascareta i alguna sorpresa més)

Tot corredor assegura no tenir, ni patir símptomes de COVID-19 els últims 10 díes. Ni tenir cap relació estreta amb un persona amb covid-19 o amb símptomes d'aquest. Sí es així el corredor te l'obligació de NO participar.
En tot moment tindreu que portar la mascareta OBLIGATORI, es la traureu quan comenceu a córrer.

 • Test d'antígens a TOTS el participants, es farà amb 4 grups de 50 si som 200 corredors. 1e a les 6:00, 2n a les 6:15, 3r a les 6:30 i 4t 6:45
 • Estareu esperant assentats amb distància de dos metres entre corredors, mentres esperem els 15' per saber el resultat es farà el control de material en la zona de test.
 • Si el test dona negatiu se us ficarà una polsera que acredita ser negatiu, anireu a buscar els dorsales MTDL. És obligatorio enseñar el DNI i carnet federatiu, entrega el certificat d'autoresponsabilitat i el plec de descarrega per mail.
 • Si el test surt positiu, s'ens partirà l'animà en dos però no us podrem deixar córrer, NO us donarem ni polsera, ni dorsals, si que retornarem els diners integres o si voleu deixa'ns els 5€ solidaris.
 • Als avituallament es OBLIGATORI porta la mascareta, es neutralitzarà 1' per poder tranquil·lament agafar beure i menjar.
  Al temps serà real descontarem el temps en que tardeu en sortir i 1' cada avituallament es a dir 3' en total del temps que feu al arribar.
  AVITUALLAMENTS:degut a la situació que vivim la cursa serà amb semi autosuficiencia. Tindreu que portar beure i menjar per estar 10km sense avituallament, ficarem tres avituallaments: Al km: 10, 20 i 30 Al formulari de inscripció ficareu el que voleu en cada avituallament així quan arribeu ja ho tinguem preparat per donar-vos-ho. Al arribar tindreu el beure iel menjar per emportar però si voleu avilitarem taules per poder menjar allà mateix.
  Les dutxes depende de la situació sanitaria en aquell moment estaran obertes o no.

  3. MARATÓ RELLEUS MTDL

  Serà un equip de dos persones. Només es podran inscriure 25 equips. Sortida a les 8:00. El primer corredor sortirà del monestir de les Avellanes fins al avituallament 2 (km20) i el segon tindrà que anar pel seus medis amb vehicle fins l'avituallament 2 al pont de que travesa el pont de St. Llorenç allà hi ha un aparcament per deixar els vehicles. Tindrà que estar a les 9:00 per fer-se el test d'antígens.
  Quan arribi el corredor que surt del monestir per fer el relleu, aquest li tindrà que entregar el xip i l'altre les claus del vehicle perquè l'altre corredor pugi tornar al monestir.
  El preu es de 35€ cadascú +5€ solidari i +5€ si no està federat. Aquest any no tenim ajudes ecònomiques i tot el que donem té un cost superior al que cobrem.
  Els dos corredors tenen totes les mateixos avituallaments, serveis i regals que la marató.

  4. CATEGORIES MTDL

  les categories es donarà premi i botella de vi CLOS PONS que seran: Als tres primers classificats de la general masculins i femenins.
  Al sènior de 18 a 39 anys masculí i femení.
  Al veterà de 40 a 49 anys masculí i femení.
  Al Màster de més de 50 anys masculí i femení.

  Tots els corredors han de tenir 18 anys el dia de la cursa per a participar en qualsevol de les dues modalitats.

  5. SERVEIS ESPECIALS

  Guarda Roba: Hi haurà servei de guarda-roba.

  El dinar de dissabte estarà inclòs en la inscripció. Es podrà adquirir tiquets per als acompanyants bombolla a través de la inscripció o el mateix dia de cursa (10 euros)

  6. RECLAMACIONS

  Les reclamacions es podran fer al director de la cursa per un import de 30€ que es retornarà si aquesta és acceptada. No s’acceptarà cap reclamació passada una hora de la finalització de la cursa.

  7. DRET D'ADMISSIÓ

  Tot atleta que hagi estat sancionat per dopatge o estigui en procés d'investigació, no podrà participar-hi.
  Cal ser major d’edat per a la participació en la prova.
  Cal estar en plenes condicions de salut, tal i com s’acceptarà en la inscripció. Queda sota la responsabilitat de cada corredor qualsevol problema de salut ocasionat.

  8. IMATGE

  El corredor autoritza que puguin aparèixer imatges seves publicades a la web de la cursa, o a altres webs relacionades, així com en qualsevol publicació o fulletó que l'organització cregui oportú amb les imatges agafades pels fotògrafs oficials durant la cursa. També cedeix les seves imatges per que puguin ser utilitzades pels patrocinadors de la cursa.

  9. SALUT

  El corredor a l'omplir el formulari d’inscripció reconeix estar en perfectes condicions físiques per a la pràctica esportiva i en concret, per córrer una cursa d’aquestes magnituds. És responsabilitat del propi corredor fer-se reconeixements mèdics periòdics per tal de que no tingui cap risc i eximeix a la organització de qualsevol problema físic que pugui patir durant la participació en la cursa.

  10. CANCELACIÓ MTDL

  L'organització si per causes climatològiques molt adverses i que puguin causa un risc al corredor i es tingues que anular la cursa, NO retornarà els diners. Es pot varia el recorregut o neutralització per risc pel corredor

  11. ACCEPTACIÓ

  La inscripció a la cursa implica l'acceptació d'aquest reglament. Tot lo que pugui no estar contemplat en aquest reglament, s’aplicarà amb caràcter supletori la normativa FEEC.

  RECORREGUT

  MARATÓ TERRES DE LLEIDA

  TRACK MTDL

  El recorregut de la MTDL és de 41 km i 2000 metres positius aproximadament. Sempre podrà haver canvis última hora per garantir una espectacular cursa. Transcorre per senders i pistes forestals de la Noguera, entre els municipis de Monestir de les Avellanes, Vilanova de la Sal i Sant Llorenç de Mongai.

  AVITUALLAMENTS

  El quilometratge és aproximat

  En els avituallaments nomes hi hauràn 3 com a Sòlids disposareu de líquid: aigua i alguna beguda amb gas i assortit de sòlids: entrepans, fruits secs, fruita entre altres.

  Si veiem que la climatologia te que ser de molta calor ficariem un avituallament líquid nomes amb aigua al km 35

  AVITUALLAMENTS MTDL

  Lloc Què hi trobaràs? Quilòmetre
  Ermita Montalegre Líquid i Sòlid 9,6
  Pont del pantà St. Llorenç Líquid i Sòlid 19
  Mare de Déu del Castell Líquid i sòlid 28
  Cruce carretera Líquid (Serà un punt de tall qui no estigui a les 15:00 se'l portarà cap al monestir o segurà sense dorsal i l'organització no es fa responsable del que pugi passar.) 35
  ARRIBADA Líquid i Sòlid I EL QUE FACI FALTA 41

  MATERIAL OBLIGATORI

  El material obligatori per a la MTDL (si les condicions son adverses sinó no hi haurà) serà:
  - El mes important moltes ganes de passar-ho molt be i gaudir del que us hem preparat.
  - Motxilla.
  - Mascareta.
  - Got (no hi haurà cap got per mantenir la sostenibilitat i covid-19)
  - Manta tèrmica.
  - Xiulet.
  - Paravent amb caputxa.
  - Telèfon mòbil amb bateria carregada.
  - Aigua (capacitat d’un litre o més) calculeu que estareu 10km sense avituallament.
  - Menja equivalent a 300kcal calculeu que estareu 10km sense avituallament.

  L’organització es reserva el dret de variar el material obligatori segons les condicions meteorològiques. S’informarà a través de la pàgina web i el mateix dia en el breafing.
  No portar el material obligatori, suposarà ser sanconat o desqualificat de la cursa.
  Es realitzarà control de material en la sortida i en l’arribada. Es podrà realitzar durant la competició si es creu oportú.

  Seguiment MTDL i acompanyant


  1.Seguiment de la cursa. Seguiment de la cursa a la pàgina del facebook de la Marató Terres De Lleida.

  2. Guia seguidor. Us deixem un itinerari per fer a peu
  MONTALEGRE

  3. On dormir i menjar

  Monestir de les Avellanes

  http://www.monestirdelesavellanes.com/

  Preus especials pels corredors i acompanyants (preu habitació) Habitacio DUI: 70.00 Iva inclòs Habitació DUD: 85.00 Iva inclòs *Esmorzar inclòs Taxa turística No inclosa. .

  Inscripcions  La inscripció i el pagament es podran fer on-line a la pàgina web de la cursa www.maratoterresdelleida.com o www.iter5.cat.

  Preus per a la MTDL

  6 de Març de 2021 el preu és de 45€ Federat (40€ inscripció i 5€ solidaris amb trastorn límit de personalitat).

  6 de Març de 2021 el preu és de 50€ NO Federat (40€ inscripció, 5€ asseguança i 5€ solidaris amb trastorn límit de personalitat).

  5 al 11 de'abril de 2021 el preu és de 50€ Federat i 55€ No federat (40€ inscripció, 5€ assegurança no federat i 5€ solidaris amb trastorn límit de personalitat).

  Preus per a la Marató per relleus MTDL

  El preu és de 40€ Federat (35€ inscripció i 5€ solidaris amb trastorn límit de personalitat).

  El preu és de 45€ NO Federat (35€ inscripció, 5€ asseguança i 5€ solidaris amb trastorn límit de personalitat).

  Si finalment no es pugues fer per la situació sanitaria (departament de salut no ens la deixa fer) es retornaria tots els diners excepte 6€ (1€ gestió inscripció + 5€ la part solidaria).

  5 euros de la inscripció es destinen a l'investigació del trastorn límit de la personalitat.

  Tancarem inscripcions a les 200 persones o diumenge 11 d’Abril de 2021 a les 23:59.

  Un projecte solidari  El febrer de 2021 ens han publicat la investigació a la prestigiosa revista americana: "Journal of Personality and Mental Health". Gràcies per la vostra confiança amb el projecte.

  Els diners els destinarem a la investigació en un malaltia de salut mental que s’anomena ‘trastorn límit de la personalitat’ dirigit pel Dr. Josep Pifarré a traves d'un projecte de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida).

  Aquesta segona edició ja podem dir que va ser tot un èxit perquè el que era un projecte ja es una realitat. El dia 12 d'abril 2018 han començat el projecte què s'anomena "AFRONTANT EL BUIT". El nom del programa és molt simbòlic. Són persones amb moltes dificultats d'afrontar el seu buit interior, i que davant situacions complicades aquest buit es fa encara més gran.

  El programa pretén millorar aquestes estratègies d'afrontament amb una metodologia innovadora molt propera a l'aprenentatge experiencial a través d'activitat d'aventura. Com que és una metodologia innovadora en aquest tipus de pacients i en els nostre territori, avaluarem els resultats del programa amb una metodologia científica.

  El programa el porta a cap un equip del servei de psiquiatria de l'hospital de santa maria, esponsoritzat per la MTDL i la diputació de Lleida, sota el paraigües de l'associació "Experientia", i amb el suport d'IRB Lleida, han iniciat una teràpia pionera pels pacients amb trastorn límit de la personalitat.

  Aquesta trastorn és sever, té tendència a la cronicitat, i es caracteritza entre d’altres per la inestabilitat emocional, i també en trastorns a nivell de les conductes i en les relacions interpersonals. Tots aquests fets porten a alteracions en moltes àrees de la vida (formativa, laboral, afectiva i familiar).

  Les persones afectades per aquest trastorn tendeixen a mostrar:

  -Dificultats en regular les seves emocions i pensaments
  -Conductes impulsives i a vegades imprudents, que poden incloure autolesions o intents de suïcidi, amb dificultat en mantenir comportaments estables i dirigits cap a metes vitals.
  -Estableixen relacions inestables amb la resta de persones.

  Perquè un ultra i trastorn límit de la personalitat?

  Primer per donar VEU aquestes malalties mental estigmatitzades per la societat, tabús, on en que les persones que les pateixen no volen que ja gent sapigui que la tenen perquè es pensen que estaran mal vistes. En canvi, són persones normals, amb sentiments, inquietuds i projectes de vida com qualsevol altra persona.

  Segon aquest patiment diari de les persones que ho sofreixen té el paral·lelisme amb les ultra trails. Son curses llargues on tens sofriment, soledat durant hores, se’t passa pel cap abandonar. Aquestes proves son apart d’exigència física també mental.

  Fes-te voluntari


  Vols formar part del nostre equip?

  Si t'agrada aquest ambient i vols passar un dia amb gent que estima aquest esport, fest-te VOLUNTARI

  Resultats
  Segueix-nos

  Fem créixer entre tots aquesta bogeria

  maratoterresdelleida@gmail.com