Pensada per satisfer les espectatives dels més exigents.

Perquè gaudiu del vostre esport amb totes les garanties d'una organització professional.

Presentació


Hores corrent, hores d’entrenament, de patiment, d’alegries i sensacions. Omplir-te la boca parlant dels corriols que tens al costat de casa, de les roques escarpades i de les pendents aclaparadores. Gaudir cada dia encara que et coneguis com estan col·locades les pedres.... quins sentiments ens venen al cap al pensar en aquest territori... passió, esforç, bellesa, tranquil·litat, paradís.

Un dia, una conversa distesa, parlant dels nostres projectes, idees i il·lusions i apareix la creació d’aquest monstre al voltant d’una terra que tan pròpia la sentim. Primer semblava un simple joc, una idea llunyana que potser mai es faria realitat. Alts i baixos hem tingut a l’hora de tirar-ho endavant, però cada vegada que hi pensàvem, fèiem un petit pas fins que hem agafat la força suficient per a decidir tirar-nos de cap i més, si podíem desenvolupar una tasca solidària com la que ens hem encomanat, donar a conèixer el trastorn de la personalitat, que tan paral·lelisme té amb una Ultra: la lluita, el sofriment, els alts i baixos, les ganes d’abandonar, però sobretot, la persistència.

Quan corríem pel recorregut escollit, se’ns posaven els pèls de punta només de pensar que ensenyaríem aquest paisatge tan meravellós. Volíem realment que fos una realitat, i seguim volent mostrar tots aquests racons i indrets de la Noguera que tan especials són per nosaltres.

Pujar, pulsacions a mil, baixar, sensacions d’emoció, crestejar, sentir l’aventura ben endins, entrar als pobles i gaudir de la festa que no us deixarà indiferents.... tot això és el que esperem que us trobeu en la nostra Trail.

Gràcies a pobles i institucions que ho esteu fent possible, això és la revolució de les nostres terres!

Cursa


PROGRAMA

PROGRAMACIÓ DE LA MTDL

Divendres 9 d'Abril 2021
Es realitzarà la MTDL, sempre que la situació sanitària per Covid19 ho permeti, amb l’autorització prèvia del Procicat i del Servei Català de Trànsit, si s’escau.
 • Al Monestir de les Avellanes
 • 18:00 a 20:00 Recollida de Dorsals:
  És obligatori ensenyar el DNI, Haver enviat per mail el plec de descarrega.
 • VIRTUAL
 • Durant la setmana ficarem el breafing al you tube, passarem enllaç per mail.
 • 21:00 Brefing MTDL per una plataforma virtual que ja passarem enllaç per als inscrits, per preguntar i resoldre tots els dubtes.
 • 21:30 PASTA PARTY VIRTUAL a casa vostra!! Jejeje.
Dissabte 10 d’Abril de 2021
 • Al Monstir de les Avellanes
 • Sempre pot haver modificació d'última hora de la sortida degut a la situació sanitaria.
 • Arribada al parquing, abans control de temperatura de tota persona que vingui: sigui voluntari, corredor o acompanyant.
 • 6:30 a 7:30 Entrega de dorsales MTDL. És obligatorio enseñar el DNI, entregar el plec de descarrega per mail.
 • 7:30 Control de material en la zona de sortida.
 • 8:00 Sortida de la MTDL. Serà de 4 persones cada 10". Ordre serà de més ràpids als no tant ràpids.
 • 12:00 Previsió d’arribada del primer corredor de la MTDL
 • 12:05 Entrega de trofeus de la MTDL. ES farà just arribar els primers tres classificats, en el cas de les dones si hi ha bastant de temps de diferencia entre ells es farà un a un al arribar.
 • 13:00 Dinar pels corredor mentre vagin arribar, recomanem menjar i marxar. Només podran accedir a la zona de menjar el grup bombolla familiar. Es recomana que no vinguin acompanyants per no massificar la zona.
 • 16:00 Tancament de la MTDL.

REGLAMENT

1. MTDL

Tindrà inici dissabte 1 d’Abril 2021 a les 8:00.

La Marató dona 2 punts I-Tra. És una Cursa oberta a tothom mínimament preparat per a superar l’exigent recorregut, sense distinció de categoria, edat, sexe o nació, que accepti i respecti tant la distància com el present reglament. L’edat mínima per poder participar són 18 anys.
La distàncies són 43km i 2300+.

Surt del claustre del Monestir de les Avellanes. Es tindrà que seguir en tot moment el circuït marcat, no seguir-lo pot portar sanció de temps o desqualificació.

No respectar l'entorn, ja sigui llançat brossa pel circuït o similar pot portar a la desqualificació

Si algun corredor es avituallat per gent externa a la cursa ho tindrá que fer dins l'espai de l'avituallament marcats fora d'aquest espai pot haver desqualificació. El circuït disposarà de voluntaris en les interseccions i punts conflictius. Hi haurà controls de pas i avituallaments en diferents punts de la cursa. Atenció en aquells punts que es creua la carretera. Hi haurà voluntaris i policia però us recordem que vosaltres no teniu prioritat

2. COVID-19

Nomes arribar al parquing se us farà un control de temperatura.
En tot moment tindreu que portar la mascareta OBLIGATORI, es la traureu quan comenceu a córrer.
Als avituallament es OBLIGATORI porta la mascareta, es neutralitzarà 1' per poder tranquil·lament agafar beure i menjar.
Al temps serà real descontarem el temps en que tardeu en sortir i 1' cada avituallament es a dir 3' en total del temps que feu al arribar.
AVITUALLAMENTS:degut a la situació que vivim la cursa serà amb semi autosuficiencia. Tindreu que portar beure i menjar per estar 10km sense avituallament, ficarem tres avituallaments: Al km: 10, 20 i 30 Al formulari de inscripció ficareu el que voleu en cada avituallament així quan arribeu ja ho tinguem preparat per donar-vos-ho. Al arribar tindreu el beure iel menjar per emportar però si voleu avilitarem taules per poder menjar allà mateix.
Les dutxes depende de la situació sanitaria en aquell moment estaran obertes o no.

3. CATEGORIES MTDL

les categories es donarà premi i botella de vi CLOS PONS que seran: Als tres primers classificats de la general masculins i femenins.
Al sènior de 18 a 40 anys masculí i femení.
Al veterà de 40 a 50 anys masculí i femení.
Al Màster de més de 50 anys masculí i femení.

Hi haurà premis especials als absoluts de la MTDL

Tots els corredors han de tenir 18 anys el dia de la cursa per a participar en qualsevol de les dues modalitats.

4. SERVEIS ESPECIALS

Guarda Roba: Hi haurà servei de guarda-roba.

El dinar de dissabte estarà inclòs en la inscripció. Es podrà adquirir tiquets per als acompanyants bombolla a través de la inscripció o el mateix dia de cursa (10 euros)

5. RECLAMACIONS

Les reclamacions es podran fer al director de la cursa per un import de 30€ que es retornarà si aquesta és acceptada. No s’acceptarà cap reclamació passada una hora de la finalització de la cursa.

6. DRET D'ADMISSIÓ

Tot atleta que hagi estat sancionat per dopatge o estigui en procés d'investigació, no podrà participar-hi.
Cal ser major d’edat per a la participació en la prova.
Cal estar en plenes condicions de salut, tal i com s’acceptarà en la inscripció. Queda sota la responsabilitat de cada corredor qualsevol problema de salut ocasionat.

7. IMATGE

El corredor autoritza que puguin aparèixer imatges seves publicades a la web de la cursa, o a altres webs relacionades, així com en qualsevol publicació o fulletó que l'organització cregui oportú amb les imatges agafades pels fotògrafs oficials durant la cursa. També cedeix les seves imatges per que puguin ser utilitzades pels patrocinadors de la cursa.

8. SALUT

El corredor a l'omplir el formulari d’inscripció reconeix estar en perfectes condicions físiques per a la pràctica esportiva i en concret, per córrer una cursa d’aquestes magnituds. És responsabilitat del propi corredor fer-se reconeixements mèdics periòdics per tal de que no tingui cap risc i eximeix a la organització de qualsevol problema físic que pugui patir durant la participació en la cursa.

9. CANCELACIÓ MTDL

L'organització si per causes climatològiques molt adverses i que puguin causa un risc al corredor i es tingues que anular la cursa, NO retornarà els diners. Es pot varia el recorregut o neutralització per risc pel corredor

10. ACCEPTACIÓ

La inscripció a la cursa implica l'acceptació d'aquest reglament. Tot lo que pugui no estar contemplat en aquest reglament, s’aplicarà amb caràcter supletori la normativa FEEC.

RECORREGUT

MARATÓ TERRES DE LLEIDA

TRACK MTDL

El recorregut de la MTDL és de 43 km i 2300 metres positius aproximadament. Sempre podrà haver canvis última hora per garantir una espectacular cursa. Transcorre per senders i pistes forestals de la Noguera, entre els municipis de Monestir de les Avellanes, Vilanova de la Sal i Sant Llorenç de Mongai. Track i perfil definitiu el publicarem a finals de setembre.

AVITUALLAMENTS

El quilometratge és aproximat

En els avituallaments nomes hi hauràn 3 com a Sòlids disposareu de líquid: aigua i alguna beguda amb gas i assortit de sòlids: entrepans, fruits secs, fruita entre altres.

AVITUALLAMENTS MTDL

Lloc Què hi trobaràs? Quilòmetre
Ermita Montalegre Líquid i Sòlid 9,6
Pista Líquid i Sòlid 20
Sant Llorenç de mongai Líquid i sòlid 30
ARRIBADA Líquid i Sòlid I EL QUE FACI FALTA 42

MATERIAL OBLIGATORI

El material obligatori per a la MTDL (si les condicions son adverses sinó no hi haurà) serà:
- El mes important moltes ganes de passar-ho molt be i gaudir del que us hem preparat.
- Motxilla.
- Mascareta.
- Got (no hi haurà cap got per mantenir la sostenibilitat i covid-19)
- Manta tèrmica.
- Xiulet.
- Paravent amb caputxa.
- Telèfon mòbil amb bateria carregada.
- Aigua (capacitat d’un litre o més) calculeu que estareu 10km sense avituallament.
- Menja equivalent a 300kcal calculeu que estareu 10km sense avituallament.

L’organització es reserva el dret de variar el material obligatori segons les condicions meteorològiques. S’informarà a través de la pàgina web i el mateix dia en el breafing.
No portar el material obligatori, suposarà ser sanconat o desqualificat de la cursa.
Es realitzarà control de material en la sortida i en l’arribada. Es podrà realitzar durant la competició si es creu oportú.

Seguiment MTDL i acompanyant


1.Seguiment de la cursa. Seguiment de la cursa a la pàgina del facebook de la Marató Terres De Lleida.

2. Guia seguidor. Us deixem un itinerari per fer a peu
MONTALEGRE

3. On dormir i menjar

Monestir de les Avellanes

http://www.monestirdelesavellanes.com/

Preus especials pels corredors i acompanyants un 25% de descompte.

InscripcionsLa inscripció i el pagament es podran fer on-line a la pàgina web de la cursa www.maratoterresdelleida.com o www.iter5.cat.

Preus per a la MTDL

Obrirem inscripcions SEMPRE que la situació sanitària per Covid19 ho permeti, amb l’autorització prèvia del Procicat i del Servei Català de Trànsit, si s’escau.

Si arribat el dia 15 de març el procicat ja autoritza fer curses obrirem per tothom.

Una altra opció seria post posar l'obertura inscripcions fins que el procicat autoritzi però fer una reserva de plaça.

Aquesta seria de 6€ (1€ gestió inscripció + 5€ la part solidaria). Si més endavant el procicat autoritza fer curses acabar de fer el pagament que seria 39€. Però si arribat la data 4 d'abril encara no es pot fer la MTDL no es retornaria el 6€ ja que tot seria per la investigació del TLP.

15 de Març de 2021 45€ Federat +5€ No federat (40€ inscripció i 5€ solidaris amb trastorn límit de personalitat)

5 euros de la inscripció es destinen a l'investigació del trastorn límit de la personalitat.

Tancarem inscripcions a les 200 persones o diumenge 4 d’Abril de 2021 a les 23:59.

Un projecte solidari


Els diners els destinarem a la investigació en un malaltia de salut mental que s’anomena ‘trastorn límit de la personalitat’ dirigit pel Dr. Josep Pifarré a traves d'un projecte de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida).

Aquesta segona edició ja podem dir que va ser tot un èxit perquè el que era un projecte ja es una realitat. El dia 12 d'abril 2018 han començat el projecte què s'anomena "AFRONTANT EL BUIT". El nom del programa és molt simbòlic. Són persones amb moltes dificultats d'afrontar el seu buit interior, i que davant situacions complicades aquest buit es fa encara més gran.

El programa pretén millorar aquestes estratègies d'afrontament amb una metodologia innovadora molt propera a l'aprenentatge experiencial a través d'activitat d'aventura. Com que és una metodologia innovadora en aquest tipus de pacients i en els nostre territori, avaluarem els resultats del programa amb una metodologia científica.

El programa el porta a cap un equip del servei de psiquiatria de l'hospital de santa maria, esponsoritzat per la MTDL i la diputació de Lleida, sota el paraigües de l'associació "Experientia", i amb el suport d'IRB Lleida, han iniciat una teràpia pionera pels pacients amb trastorn límit de la personalitat.

Aquesta trastorn és sever, té tendència a la cronicitat, i es caracteritza entre d’altres per la inestabilitat emocional, i també en trastorns a nivell de les conductes i en les relacions interpersonals. Tots aquests fets porten a alteracions en moltes àrees de la vida (formativa, laboral, afectiva i familiar).

Les persones afectades per aquest trastorn tendeixen a mostrar:

-Dificultats en regular les seves emocions i pensaments
-Conductes impulsives i a vegades imprudents, que poden incloure autolesions o intents de suïcidi, amb dificultat en mantenir comportaments estables i dirigits cap a metes vitals.
-Estableixen relacions inestables amb la resta de persones.

Perquè un ultra i trastorn límit de la personalitat?

Primer per donar VEU aquestes malalties mental estigmatitzades per la societat, tabús, on en que les persones que les pateixen no volen que ja gent sapigui que la tenen perquè es pensen que estaran mal vistes. En canvi, són persones normals, amb sentiments, inquietuds i projectes de vida com qualsevol altra persona.

Segon aquest patiment diari de les persones que ho sofreixen té el paral·lelisme amb les ultra trails. Son curses llargues on tens sofriment, soledat durant hores, se’t passa pel cap abandonar. Aquestes proves son apart d’exigència física també mental.

Fes-te voluntari


Vols formar part del nostre equip?

Si t'agrada aquest ambient i vols passar un dia amb gent que estima aquest esport, fest-te VOLUNTARI

Resultats
Segueix-nos

Fem créixer entre tots aquesta bogeria

maratoterresdelleida@gmail.com